Velkommen til Holme Skole

Vi er en velfunderet skole i et lokalområde med engagerede forældre.

Vi bygger på 275 års skoletradition i Holme, og siden 1925 har skolen ligget, hvor den gør i dag, men er naturligvis løbende udbygget, ombygget og renoveret for at møde kravene til en moderne skole. Blandt har vi helt nyrenoverede lokaler til billedkunst og 'håndværk og design'.

I dag er vi en skole med 600 elever fra 0. til 9. klasse fordelt på hhv. to og tre klasser pr. årgang. Desuden har vi en afdeling med specialklasser, hvor eleverne kommer fra hele Aarhus.

Ud over at have fokus på elevernes trivsel, som er forudsætningen for, at eleverne kan lære, vægter vi fagligheden højt.

Særlige fokusområder

Sideløbende med den almindelige daglige undervisning på et højt fagligt niveau, udfordrer vi også elevernes måde at lære og tænke på gennem:

• Skoleskak, som er styrketræning for hjernen

• Innovation, som blandt andet får særligt fokus gennem First Lego League, Edison-konkurrencen og Lego Mindstorms

• Internationalt samarbejde (valgfrit) fra 4. til 6. årgang med en skole i Barcelona.

Vi tager eleverne alvorligt

På Holme Skole tager vi elevdemokrati alvorligt på alle klassetrin. Ønsker og behov for at gøre skolen så god som muligt er forskellig for en 7-årig og en 15-årig, så derfor har vi et elevråd for hver af de tre afdelinger: indskoling, mellemtrin og udskoling.

Gennem deres skoletid er eleverne en del af alle tre afdelinger, som har hver sit team.

Du kan læse mere om hver afdelings særkende her:

Traditioner

Vi har nogle dygtige musikalske lærere og pædagoger i huset, som giver liv og glæde til nogle af vores gode traditioner.

Det er blandt andet at mødes på scenen under kastanietræet sidste skoledag før sommerferien og én af de første dage i skoleåret. Her synger vi vores egen ’god ferie’- og ’velkommen tilbage’-sang.
Det er også dem, der står for et af vores mest populære valgfag i udskolingen: musical. Resultatet er altid en fantastisk flot forestilling, som alle skolens elever kommer og nyder.

I december har vi flere hyggelige traditioner, blandt andet luciamorgen, hvor der er levende lys i alle vinduer i den store skolegård og stemningsfuld musik flyder ud i gården, mens alle venter på luciaoptoget. Mange klasser benytter lejligheden til et hyggeligt morgenarrangement med forældrene. Der er fælles jule-klippedag, og en morgen i julemåneden kommer ledelsen forbi med en kop varm kakao.

Årets Sommerfest er også et high-light for alle elever og forældre, hvor der er gang i den på scenen, rundt i boderne, på hoppeborgene, ved pølsevognen og til sommerudstillingen, hvor årets arbejder fra billedkunst og håndværk og design udstilles.

Som alle skoler i landet, løber vi motionsløb sidste dag før efterårsferien og lige før sommerferien har vi vores egen Holme-stafet.

Dagen før vinterferien deltager indskoling og mellemtrin i skolernes skakdag, hvor vi spiller en masse skak – på mange måder – og finder dét hold, som skal repræsentere skolen til landsfinalerne.

Skolens værdigrundlag

Skolens anti-mobbestrategi